tiistai 16. huhtikuuta 2013

Gluteeniton, maidoton ja munaton luumukakku tai muffinssit

 Meillä oli pojalla vauvana muna-, maito ja vilja allergia ja jouduin itsekkin samalle kuurille. Ilokseni laihduin sillä dieetillä 15 kg kolmessa kuukaudessa. Nyt ne kaikki 15 kg on taas tullut takaisin ja mietin pitäiskö samalle dieetille alkaa uudestaan, jotta nämä ylimääräiset kilot häviäisivät... Sain silloin ystävältäni herkullisia muffinsseja.  Pyysin tietenkin reseptiä, jonka nyt jaan myös teille. Luumumarmelaadin voi halutessaan vaihtaa survottuihin banaaneihin, jos haluaa vaihtelua.

Gluteeniton, maidoton, munaton luumukakku tai muffinssi
1. Kiehauta kattilassa: 150g maidoton margariini (Sunnuntai tai Flora) +1.5dl luumumarmelaadia (tai 2dl jos ei laita taikinaan munaa) +1.5dl vettä.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään: 3dl sokeria+5dl luontaisesti gluteenitonta jauhoa, esim.Semper+1.5tl soodaa+2tl inkivääriä+kanelia+1tl neilikkaa
3. Kaada luumu-vesi-rasvaseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi (jos et tee munatonta, voi lopuksi sekoittaa 1 munan sekaan).
4. Kaada taikina muffini- tai kuivakakku vuokaan, riittää myös 1 foliovuokaan ja muutamaan muffiniin
5. Paista kakku 175 astetta n. 1h tai muffinit n. 20min
6. Voit kuorruttaa suklaapiirakan kuorrutuksella, ilman kaakaota (75g maidoton margariini,  6 rlk vettä, 5-6dl tomusokeria) ja pinnalle esim. nombarellia, kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta

1 kommentti:

  1. Nami maiskis! Tätä täytyy kokeilla! Ohjekkin vaikuttaa helpolta, kun ei tarvitse koneita nostella pöydälle. Toivotaan, et löytyy pakkasesta näitä muffinsseja, kun tulette iltakaffeelle ;). Tonne taikinan sekaanhan vois heittää vaikka maidottoman suklaan muruja, esim Banda tummasuklaa tai After Eight orginal. -EL-

    VastaaPoista